Pages

četrtek, 13. marec 2014

Ku-ku, ku-ku!

Mi se veselimo pomladi! Se vi? Komaj sem čakala, da smo zamenjali malo bundico za malo vetrovko in čevlje s toplo muckasto podlogo ... no, recimo raje, da se trudimo, da bi jih zamenjali. Sicer je luškana ta logika dvoletnika - pozimi bi najraje imel poletne sandale, tiste, ki jih celo poletje ni hotel niti pogledati, ko pride sonček, se pa ne moremo ločiti od umazanih zimskih škornjev -, a precej utrujajoča! A ima kdorkoli enake težave? Kdorkoli?
No, pomlad. Ja, pomlad. Sonce, sprehodi, rožice, pesmice o travnikih, umazane hlače, spomladansko čiščenje in tak prijeten občutek, da lahko začneš na novo in sveže. Po zimskem lenarjenju in pomanjkanju vitamina D prav paše, da se zjutraj zbudimo ob sončku. "Lej, mami, zbudi se. Sonček je in svetlo je." Vau, pa res! 

Zamenjali so se tudi naši rituali. Zjutraj pojemo veliko skledo kosmičev s svežim sadjem. Danes smo potopili borovnice. Večkrat gremo v ali iz vrtca peš in si preprosto vzamemo popoldan za počasno pohajanje proti domu, mimo igrišč, kjer preizkusimo vsak tobogan in mimo tržnice, kjer kupimo novo sadje za naslednji zajtrk. Zadnje dni očka načrtuje popravila koles, da bomo lahko začeli kolesariti. Nimamo daleč do živalskega vrta in s kolesom bo to še dosti bolj zabavno. Kar se tiče vrta in vrtnih radosti, pa imamo velike načrte kako bomo postavili čisto pravo balkonsko džunglo zelišč, mini pridelkov in vsega, kar se da nasaditi na našem betonskem vrtičku. 

Pa še nekaj kratkih poslastic, kaj imamo v načrtu to pomlad:

- prenova otroške sobice (če bo Jakob dovolil, bomo pokazali kaj bo nastajalo)
- veliko veliko risanja in ustvarjanja (začenši z mini diy projektom za veliko noč, ki ga bom tudi objavila)
- nova pričeska za večino članov naše družine
- proslavljanja (čakamo na očkovo diplomo!)
- in uživali bomo v naši veliki mini skrivnosti, ki jo trenutno ne izdamo še nikomur!

m.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

 
Images by Freepik