Pages

sreda, 20. november 2013

Zakaj je fino imeti otroke

Pardon za fotko. Nimam časa za Photoshop. Brcam listje.

Starši radi jamramo, in res si večkrat zapojem tisto vrstico od Coldplay, saj veste "nobody said it was easy ... no one ever said it would be this hard", je pa biti starš tudi ena najlepših izkušenj najlepša izkušnja v življenju.

1. Lahko imaš razmetano stanovanje

Res, to ni noben problem, kjer tebi ne uspe, uspe razmetati otrokom, za pospravljanje pa si nočeš vzeti časa, ker je bolj fino brcati listje z otrokom. In če kdo pride na obisk (npr. mama ali tašča, ahem) se lahko vedno izgovarjaš na tole pesmico Children Live Here, ki ste jo najbrž že videli na FB).

2. Lahko kupuješ luštne cunjice ...

 ... in si pri tem videti kot odgovorna mama (ali oče, samo v tem primeru mogoče malo manj uživaš. Ali pač, očetje?). Na primer tele, če imaš seveda keš. Ali tele. Ali tele ...

3. Lahko se igraš interior designerja

 ... in zgledaš totalno kul. Vsaj v očeh svojega otroka. Vsaj do 5 leta. Vsaj mislim. (Po resnici povedano, ne vem natančno, še nismo tako daleč, pravzaprav smo še kar v isti sobi, ampak imam velike plane. Sklepam na podlagi Lilinega kotička, ki sem ji ga uredila, in ga je opazovala z zanimanjem. Znanstvena metoda.)

4. Lahko se igraš.

Lahko tacaš po lužah, mečkaš plastelin, plešeš trapaste plese, oponašaš živali ... in nihče te ne bo poslal na pregled k specialistu, ampak se ti bo kvečjemu pridružil! P.S.: Ne pozabi imeti otroka ob sebi, ko počneš zgoraj našteto.

5. Vedno imaš pri roki fotomodel

No, mogoče ni ravno pri roki, ker se podi vsepovsod, mogoče ni najbolj navdušen nad tem, da ga slikaš ali pa hoče ves čas gledati v displej fotoaparata ... vseeno pa lahko malega fotomodela ujameš recimo pri igri v peskovniku. In fotke so vedno tako očarljive! Samo zaradi modela, jasno.

6. Kar se mora ni težko. Kar je težko, je vredno.

Vsaka preizkušnja, vsaka težka stvar, te z otrokom zbliža. In če po neprespani noči vstaneš ob 5h, mala ti sedi na trebuhu in te potiska nazaj v posteljo, pri čemer se smeji, kot da je to nekaj najbolj zabavnega na svetu ... se lahko samo smejiš z njo ... in vstaneš dobre volje.



1 komentar:

 
Images by Freepik